Texts

Tots necessitem uns drets, una llibertat i uns deures a seguir

dijous, 14 d’abril del 2011

Mur de Berlín

Ara us parlaré sobre un documental relacionat amb el mur de Berlín i la guerra freda que va suposar aquest mur.

A les 10h. a l'aula de 4 eso b hem tingut un documental sobre el mur de Berín.

Trobem que aquest mur és un símbol de divisió per tot el món. Per la banda de l'orient trobem els comunistes: Alemanya i Rússia. Per altre banda, a l'occident, trobem les tropes aliades al qual són capitalistes. Els principals països involucrats en les tropes aliades són Estats Units, França, Gran Bretanya i Itàlia.
Crea un gran conflicte envers les superpotències.





















Trobem que la guerra que suposa el mur de Berlín és una guerra freda. Primerament era una simple separació de filat però cada vegada era més seriosa: una construcció de filat amb punxes i un mur separaven tota la ciutat de Berlín.

Això va provocar que moltes persones, fins i tot famílies senceres, haguéssin d'anar a la zona oest clandestinament. Hi va haver un soldat que va escapar-se mentres tenia moment de vigilància.















Una cosa que m'ha impactat molt ha sigut que hi havia zones de la ciutat on les cases formaven part de la separació i hi van haber famílies que es van escapar per les finestres de les cases. Més endavant van ser tancades amb totxanes i ciment.


1 comentari:

  1. El mur de Berlín era part de la frontera interalemanya i separà Berlín Oest de Berlín Est i de l'RDA del 13 d'agost de 1961 al 9 de novembre de 1989. És el símbol més conegut de la Guerra freda i de la divisió d'Alemanya. Almenys 86 persones van morir a mans de les forces de seguretat de l'RDA mentre intentaven fugir cap a l'Oest. Altres fonts parlen d'un mínim de 238 morts, incloent-hi els morts en accident.

    ResponElimina