Texts

Tots necessitem uns drets, una llibertat i uns deures a seguir

dimarts, 12 d’abril del 2011

Drogues i drets humans

Àlex James fou un cantant enganxat a la droga. Després va deixar-ho i va fer aquest documental per veureels problemes que sorgeixen dins aquest món.

A les 9 h a la classe de 4 eso b hem vist un vídeo sobre Àlex James. Un cantant que va deixar la droga per banda i ha dedicat aquest vídeo per veure el conflicte en què es troba el país d'origen de producció de cocaïna: Colòmbia.
Crec que si els addictes Europeus a la cocaïna sapigéssin el mal que están fent a aquest país, s'ho pensarien més d'una vegada en consumir la droga.

Abans de començar a explicar el vídeo, us vull ensenyar una foto on Àlex té droga a les seves mans.













Al vídeo parlen que els traficants treballen tot el dia ( l'estat no dóna gaire treball i s'han de guanyar la vida com poden). Posen en risc la seva vida i la de molta més gent.

Els grangers fan aquest producte i ho guarden en chongos.
Diuen que se'n poden trobar molts repartits per tot Colòmbia.













Una altre cosa que em va impactar va ser que els traficants, després de cumplir la pena, tornen a ser incitats pels capos de la màfia perquè torni a actuar. És lògic que tens atracció pels diners.
Explicava "una mula de droga" ,(Steve), que li oferien 11.500 euros per portar 3 quilograms de cocaïna a Estats Units.

No sé de quina manera però s'hauria de buscar una solució perquè aquestes persones no tornin a cometre una altre vegada el delicte.

Vull destacar unes paraules que va citar el president colombià Álvaro Uribe: cada gram de cocaïna és combustible d'assassinats. Cada quilogram porta una persona a la mort.



Álvaro Uribe: Álex James:
















En aquesta foto podem veure com Àlex James estar parlant amb un ajudant de les forces aèries de Colòmbia. Ell ajuda a les forces aèries perquè així es guanyarà un bon jornal però estar perillant la seva vida i la vida dels companys que estan vigilant i conserven els chongos.
L'Àlex li fa una sèrie de preguntes
relacionades amb la seva vida, la por a la mort, el mal que estar fent als seus amics entre altres coses.















VÍDEO

Ara us deixaré un link perquè pugueu veure un fragment del vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada