Texts

Tots necessitem uns drets, una llibertat i uns deures a seguir

dimecres, 13 d’abril del 2011

Promises

A les 10:00, a la classe de 4 eso b, hem vist un documental molt relacionat amb la sessió que ve a continuació: El conflicte Israel-Palestina.

Si voleu veure el video teniu un enllaç per accedir-hi:
http://www.youtube.com/watch?v=u9ce2cK45Hc

En aquest documental, que ha guanyat molts premis, es veus la contraposició d'idees entre nens Árabs/ Palestins- Jueus/ Israelians.














Al principi, tots dos bàndols volen el pitjor per els altres. Les persones que realitzen el programa van fent preguntes als diversos nens i volen que expliquin les seves experiències personals, opinions, entendre que aquest conflicte s'hauria d'anar millorant al pas dels dies.

Cada vegada els nens veuen que la millor solució és tenir un tracta de persona entre els nens. N'hi han que estan d'acord però n'hi han que no.

Els palestins es troben dins d'uns assentament vigilat per les seves tropes. Trobem moment de disputes entre les dues bandes.

Un moment destacat del documental és quan un nen palestí parla per telèfon amb en Yako i el seu germà Israelí. Queden per parlar i fer amistat entre ells.

És molt trist que es trobin a 15 minuts i estiguin separats per un control de vigilància que impedeixi el pas als palestins però àmplia llibertat envers els Israelites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada