Texts

Tots necessitem uns drets, una llibertat i uns deures a seguir

divendres, 15 d’abril del 2011

Conflicte Israel- Palestina

Conflictes d'Israel-Palestina
Quan s’ensorra l’imperi otomà apariex el colonialisme, on el canal de Suez és un factor important.
Al començament de la primera guerra mundial Palestina, manat per Inglaterra, el trobem al sud i al nord França.
La segona guerra mundial Alemanya crea una persecució sobre l’holocaust. Els jueus els hi queda una opció: tornar a Israel (Sionisme). Aquests jueus provenen d’Europa, Estats Units i Sud Amèrica.
El 22 de juliol de 1946, els jueus volen fer fora els anglesos. Exclamen la seu de comandància d’anglaterra. Els anglesos se’n van del territori.
Després de la segona guerra mundial es crea la ONU que parteix el territori en tres: palestins, jueus i jerusalem. La ONU fa resolucions que Israel mai compliria.
Bengurión proclama l’independència de l’estat d’Israel i, després, se’n va al front militar.
Comença a haver-hi una gran reducció de territoris palestins. Israel controla àmplies zones de territori. Destaquem els alps del volant, on proporcionen aigua. S’ha de dir que hi han molts territoris deserts i pocs que tenen aigua. Si es controla l’aigua de les muntanyes regules l’aigua dels territoris. També té un control fronterer entre Sijordània i Gaza.
Comença una nova guerra contra Egipte recolzada per Estats Units, l’objectiu és contolar el canal se Suez. Aquests conflictes son econòmics, polítics i militars.
Egipte torna a conquerir les muntanyes del Sinaí.


Les guerres del segle XX són: la guerra arabo- israeliana, la guerra dels sis dies, la guerra del Sinaí, la guerra del Yonk-Kipur, la guerra civil del Líban i la guerra del Golf Pèric.
Unes dades a comentar són que Israel oficialment no té la bomba atòmica però s’ha reconegut que la té.
L’altre aspecte a comentar és que Alkaeda vol esborrar Israel del mapa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada