Texts

Tots necessitem uns drets, una llibertat i uns deures a seguir

dimarts, 12 d’abril del 2011

Dret a la vida: l'avortament

Tot seguit podrem gaudir de la informació donada per el doctor pediatre Josep Argemins, tot acompanyat amb un seguit d'imatge i fotografies.


L'avortament és la interrupció espontània o provocada de l'embaràs. És la interrupció provocada del desenvolupament vital de l'embrió o el fetus, amb o sense assistència mèdica, i en qualsevol circumstància social o legal que es realitzi abans que la gestació hagi assolit les 20 setmanes.



Ahir a la tarde el doctor Josep Argemín fins fa poc,director de la UIC i doctor de medicina/pediatria ens va donar una conferencia sobre l'avortament provocat.
Primer, ens va explicar l'evolució de les lleis de l'avortament a Espanya. Abans del 1985 es penalitzava la persona que avortava. Despres es va permetre en alguns casos que depenien de la salut física o en altre cas si la mare havia estat violada; i a partir de 2010 és va permetre el lliure avortament.
En segon lloc, ens va recordar el procés de l'envaràs desde la facunfació fins al neixament. A les poques setmanes (12) ja podem distingir les parts del cos.
El tercer punt a destacar són els metodes d'avortament, que van desde l'injecció de salí i la succió, fins a la píldora del dia de després.
L'avortament te molts efectes secundaris descuneguts per la societat, ja siguin físics com per exemple la mort en els pitjors dels casos, o efectes menors com els vomits. També poden tenir efectes psicològics com per exemple els traumes o les depresions. Aquests efectes són alguns dels que s'han donat segons els metges.




Dins la nostre societat hi ha tres punts de vista sobre l'avortament: els utilitaristes només serquen el benefici propi i aprofitar-se de l'avortament, en segon lloc tenim els liberalistes que pensen "la dona és lliure pot fer amb ella el que vulgui", però la realitat és que el fill no forma part d'ella, sino que és un altre esser humà. Hi per ultim un punt de vista humanista que està en contra de l'abortament perquè és un crim contra la humanitat.

   















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada